Thursday, Oct 6, 2022
HomeEkologijaPauza u akciji „Potpiši-Prodiši“ zbog pogoršanja epidemiloške situacije

Pauza u akciji „Potpiši-Prodiši“ zbog pogoršanja epidemiloške situacije

foto:valjevonadlanu.rs

 

Obaveštavamo javnost u Valjevu da se do daljeg odlaže akcije prikupljanja potpisa za narodnu inicijativu kojom tražimo zabranu prodaje sirovog lignita. Budući da se epidemiloška situacija u Srbiji pogoršava, te da su nadležni državni organi usvojili dodatne mere ograničavanja,organizatori akcije su doneli odluku da se odlože planirane aktivnosti kako bi se sačuvalo zdravlje građana i aktivista koji su prikupljali potpise. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim građankama i građanima koji su svojim potpisom podržali narodnu inicijativu proteklih dana.

U ovom trenutku, stavljamo zarez na ovu priču, odlažemo prikupljanje potpisa za prvu priliku kad to bude izvodljivo. Blagovremeno ćemo vas obaveštavati o daljim planovima, a u međuvremenu pozivamo da nas kontaktirate ako želite da se priključite inicijativi za prikupljanje potpisa u budućnosti. Uskoro će biti objavljen tačan broj prikupljenih potpisa u svim gradovima u Srbiji. Sve liste sa potpisima će biti predate Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Udruženje građana „Srbija u pokretu“ pokrenulo je kampanju „Potpiši prodiši“ kojom se traži zabrana prodaje sirovog lignita i prelazak na kvalitetnije vrste energenata. Jedan od glavnih ciljeva kampanje je pokretanje narodne inicijative i prikupljanje 30.000 potpisa građana kako bi se predlog zakona ušao u skupštinsku proceduru.
Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje „Srbija u pokretu“a pored Valjeva, sprovodi se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu,Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu.

Organizacije koje su se priključile ovoj inicijativi u borbi za čistiji vazduh su “Irevolucija” iz Valjeva, “ProTok” iz Smedereva, “Odbranimo Teslu” iz Pančeva, “Dom omladine” Bor, “Lokalni odgovor” i Odbor za ljudska prava iz Valjeva, inicijativa“Vazduh nije roba” iz Zrenjanina, “Ekostraža” i startup “Taraba”.

NAREDBA o radnom vre
Raste broj novopozit
Ocenite