Tuesday, Jun 28, 2022
HomeRegionHAPŠENJE CARINSKE MAFIJE! Priveden Miloš Tomić bivši direktor Carine

HAPŠENJE CARINSKE MAFIJE! Priveden Miloš Tomić bivši direktor Carine

foto: S.Telegraf/M.Lukić

 

MUP je priveo Miloša Tomića, doskorašnjeg direktora Carine.

Istraga je došla do saznanja da iza pronevera stoji upravo rukovodstvo Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcionerima. 

Prema saznanjima, mimo papira granicu je nelegalno prolazilo na milione litara nafte za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcionerima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca.

Istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je, kako saznajemo, na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Prema pisanju medija, ova organizovana grupa navodno se zove Kokezina carinska mafija. 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Salviša Kokeza, koji je krajem februara privođen na informativni razgovor zbog sumnje da je tesno sarađivao sa mafijom, u SBPOK-u je odgovarao i na pitanja u vezi s muljanjem sa carinom. On je tada odbio poligrafsko ispitivanje, pa tako i da odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kokeza je pušten nakon nekoliko sati saslušavanja, a pretpostavlja se da je prvi čovek FSS-a i dalje predmet istrage.

 

(valjevo nadlanu.rs /informer.rs)

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

Za razvoj poljoprivr
Ocenite