Thursday, Oct 6, 2022
HomeVestiDanas je održan drugi protest preduzetnika u Valjevu

Danas je održan drugi protest preduzetnika u Valjevu

 

Ispred gradske Uprave u  oko 14 sati, odžan je još jedan protest,drugi dan zaredom na kojem su prisustvovali preduzetnici Grada Valjeva.

Ugostitelji,muzičari,frizeri,saloni lepote i ostale uslužne delatnosti,iskupili su se da podnesu molbu Gradskoj upravi Valjeva,da bi uzeli u razmatranje prekid novonastalih mera kojima se zabranjuje rad do ponedeljka 22.03.2021.godine sa mogućim produžetkom i nakon navedenog  datuma.

Kako kažu,imaju uvid u broj zaraženih i da situacija nije kritična u nasem gradu, traže da Krizni štab dozvoli rad sa poštovanjem aktuelnih prorisanih epidemioloških mera,koje se i poštuju od početka vanrednog stanja i time otklone opasnosti od totalnog zatvaranja  i gašenjea svojih delatnosti.

Preduzetnici najavljuju protest i sutra u 14 časova,kako ističu,neće se povući dok ne ostvare svoje pravo na rad i normalan život ,traže poreske olakšice u vreme  opšte krize pandemije i smanjenje  drugih državnih  nameta ,medju kojima je i reprogram dugova za poreze kao i odlaganje plaćanja obaveza državi do 2022. godine. Odredjeni rok je ponedeljak 22. mart.

 

 

Preduzetnici Valjeva najavili su svakodnevna protesna okupljanja ispred Gradske Uprave  i ako su jutros obavili razgovor sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem.

Kako navode :“Gradonačelnik nas je ljubazno primio, bio je to jedan prijatan i srdačan razgovor u kom je i on izrazio razumevanje za naše probleme,apsolutno je  razumeo situaciju u kojoj se nalazimo . Predlog je da svi potpišemo molbu sa brojem lične karte i predamo gradu. Naša molba neće ići samostalno već će uz nju ići propratno pismo gradskih vlasti kojim ćemo pokušati da se izborimo za uslove rada“, rekao je Marko Janković .

Preduzetnici ističu :“Molba je predata,protest se nastavlja do ispunjenja uslova !“

Ono što se moglo zapaziti na protestu je da su se građani pridržavali propisanih epidemioloških mera i nošenja zaštitnih maski.

 

 

Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs

Raste broj novopozit
Predsednik Vučić o
Ocenite