Monday, Jun 27, 2022
HomePolitikaOdržana je sedma sednica Skupštine grada grada Valjeva

Održana je sedma sednica Skupštine grada grada Valjeva

 

Dan uoči 20. marta-Praznika grada Valjeva, održana je sedma sednica Skupštine grada Valjeva, na kojoj je prva tačka dnevnog reda bio predlog Komisije o dodeli nagrade. Predsednica Komisije dr Zorica Jocić je upoznala javnost Valjeva sa predlozima Komisije.

Odbornici i vladajuće većine, ali i opozicije su pozdravili sve predloge, a naročito one koji se odnose na medicinu i humanost.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je čestitao svim dobitnicima nagrade i rekao da su „zaslužili poštovanje i zahvalnost svih nas građana Valjeva za sve što su učinili, ne samo prošle godine, već u celom njihovom profesionalnom životu.“

„Hvala građanima koji su podneli ovako kvalitetne predloge. Zahvaljujem se Komisiji koja je odradila odličan posao i omogućila da na ovu nagradu ne padne ni senka sumnje.

Ovom prilikom želim da čestitam Valjevcima sutrašnji Dan grada-20. mart! I ove godine će izostati svečano obeležavanje praznika. Dodela zasluženih priznanja dobitnicima će sačekati neko bolje vreme, jer su dobitnici zaslužili da im odamo počast na svečan način.

Ali da bismo život nastavili što pre, bez zabrana i ograničenja, iskoristiću i ovu priliku da pozovem sugrađane da se vakcinišu što pre. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina, naši zdravstveni radnici su veoma dobro organizovani i vakcinacija u Valjevu se dobro odvija.

I na kraju zahvaljujem se zdravstvenim radnicima i svim volonterima Crvenog krsta, učenicima Medicinske škole i svima koji već godinu dana vode borbu za svaki život i da sačuvaju zdravlje naših sugrađana“, rekao je gradonačelnik.

Potom je prihvaćen izveštaj o realizaciji programa poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara“ Valjevo, JKP „Vidrak“, „Polet“, „Toplana-Valjevo“, „Vodovod“ za period 01.01.2020. do 31.12.2020. godine.

Usvojena je i Odluka o poveravanju poslova na izgradnji i rekonstrukciji objekata javnog vodovoda u 2021. godini, a data je i saglasnost na cene radova za ove poslove.

Prihvaćen je i Prigram podrške za sprovođenje za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2021. godinu, kao i pravilnik o kriterijumima i postupku za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u poljoprivredi.

Izmenjena je odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva. Prihvaćen je prenos udela u društvu „Full Protect“ iz Beograda. Izmenjen je i dopunjen plan Generalne regulacije za selo Popučke, a pristupa se izradi plana detaljne regulacije za lokalitet površinskog kopa „Kozličić“, kao plan detaljne regulacije za izgradnju proizvodnog objekta IGP „Crveno“ u delju naseljenog mesta Grabovica.

U svojinu grada Valjeva je uvršten prostor apoteke u Lajkovcu.

Data je saglasnost na izmene Statuta Ustanove kulture Centar za kulturu Valjevo. Odbornici su na kraju sednice izglasali set kadrovskih pitanja.

Direktor JKP „Polet“ Slobodan Andrić je podneo ostavku, a imenovana je Biljana Pavlović za vršioca dužnosti direktora. Doktorske akademske studije je završila na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, na modulu fitomedicine.

Obrazovan je i novi Lokalni savet za zapošljavanje grada Valjeva, kojim predsedava gradonačelnik Lazar Gojković.

Članovi:

1.Nemanja Petrović, zamenik gradonačelnika
2.Miloš Milutinović, pomoćnik gradonačelnika
3.Marko Jevtić, član Gradskog veća grada Valjeva
4.Goran Milivojević, načelnik Kolubarskog upravnog okruga
5.Dr Zoric Jocić, načelnik Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug
6.Milan Đenadić, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Valjevo
7.Katarina Milićević, direktor Centra za socijalni rad „Kolubara“
8.Nebojša Petronić, v.d. načelnika Gradske uprave grada Valjeva
9.Aleksandar Purić, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine
10.Dragan Mojsilović, rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove
11.Milana Ninković, odbornik u Skupštini grada Valjeva
12.Radioca Rstić, odbornik u Skupštini grada Valjeva
13.Radovan Radović, član Upravnog odbora Unije poslodavaca
14.Ljiljana Stanojević, predstavnik Udruženja metaloprerađivača
15.Milenko Dragojević, predstavnik Unije pekara
16.Vlada Dodović, predstavnik Sindikata „Nezavisnost“
17.Milorad Bošković, predstavnik lokalne samuoprave

NOVI TURISTIČKI SIM
EPIDEMIOLOŠKA SITUA
Ocenite