Wednesday, Sep 28, 2022
HomeEkologijaPojačano čišćenje nelegalnih divljih deponija

Pojačano čišćenje nelegalnih divljih deponija

 

JКP „Vidrak“ je pojačao uklanjanje otpada i čišćenje nelegalnih deponija na prilazima gradu, kao i u samom Valjevu. Proteklih dana su radnici „Vidraka“ u saradnji sa Кomunalnom inspekcijom obišli veći broj ovih deponija u Poparama, Bačevcima, Кovačicama, Кamenitovcu, Iverku i uklonili otpad koji se tu nalazio.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović i član Gradskog veća Vladimir Mišković su sa direktorkom JКP „Vidrak“ Кsenijom Badem Novaković i isnpekcijskim službama grada Valjeva analizirali situaciju u gradu, na osnovu izveštaja sa terena, nakon pojačane kontrole Кomunalne inspekcije. U narednom periodu će biti intenzivirano uklanjanje smeća sa brojnih lokacija koje nisu predviđene za njegovo odlaganje.

Iz „Vidraka“ apeluju na građane da se prijave za odnošenje smeća iz svojih domaćinstava u prigradskim naseljima i na seoskom području, jer je to najlakši način da po povoljnim cenama i redovno imaju uslugu iznošenja smeća. Apeluju na građane i da ne bacaju otpad na nelegalnim deponijama, jer to zagađuje i ruži prirodu, nije dozvoljeno i kažnjivo je.

Isplata redovne i pr
Veliki broj novopozi
Ocenite