Thursday, Jun 30, 2022
HomePolitikaDanas održana osma sednica Skupštine grada Valjeva

Danas održana osma sednica Skupštine grada Valjeva

 

Na današnjoj 8. sednici Skupštine grada Valjeva, usvojena je Odluka o pribavljanju neizgrađenog građevisnkog zemljišta u javnu svoju i to je ujedno bila i jedina tačka današnjeg zasedanja.
Grad Valjevo pribavlja, neposrenom pogodbom, neizgrađeno građevinsko zemljište u javnu svojinu. Katastarska parcela se nalazi u kompleksu građevinskog zemljišta u svojini grada Valjeva i neophodna je za formiranje jedinstvenog kompleksa građevinskog zemljišta u skladu sa Planom generalne regulacije „Privredna zona“.

„Postupak pribavljanja ove katastarske parcele, odnosno dela katastarske parcele započet je pre dve ili tri godine, ali nije do kraja sproveden. Parcela se nalazi u Privrednoj zoni, veličine 360 metara kvadratnih u vlasništvu fizičkih lica. Suvlasnika je bilo osam, a posle smrti jednog suvlasnika po ostavinskom rešenju ih je deset. Neophodno je da ova parcela bude pribavljena da bi se na planiranom delu izdvojile javne saobraćajnice, a potom formirala jedinstvena celina koja će kasnije biti predložena investitorima za gradnju“, navela je Jelica Stojanović, šef Odseka za imovinsko – pravne i stambene poslove.

Nakon usvajanja ove Odluke, odbornici u Skupštini grada Valjeva, minutom ćutanja odali su počast stradalima u NATO bombardovanju.

Dopisi vezani za Nar
Gradonačelnik Valje
Ocenite