Sunday, Jul 3, 2022
HomeVestiOpština Mionica ulaže više od 370 miliona dinara u školstvo

Opština Mionica ulaže više od 370 miliona dinara u školstvo

 

Opština Mionica uložiće ove godine preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Program finansijskih aktivnosti za 2021. godinu za predškolsko obrazovanje, osnovne i srednje škole, usvojilo je Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. A kroz projektno finansiranje na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstava očekuje se preko 260 miliona dinara.

Ove godine je planirana i rekonstrukcija i škole u Donjoj Toplici, za koje se od Ministarstva prosvete očekuje skoro 12 miliona dinara.
Prilikom posete predsednika Jankovića, učenicima je podeljen edukativni materijal „Pažljivko“ i na taj način skrenuta pažnja na bezbednost u saobraćaju. preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Program finansijskih aktivnosti za 2021. godinu za predškolsko obrazovanje, osnovne i srednje škole, usvojilo je Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. A kroz projektno finansiranje na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstava očekuje se preko 260 miliona dinara.

Za funkcionisanje vrtića opredeljeno je skoro 70 miliona. Za osnovne i srednje škole planirano je blizu 57 miliona dinara. A 250 miliona predviđeno je za rekonstrukciju škole i gradnju sportske hale u Gornjoj Toplici.


O investicijama u obrazovanje govorio je Boban Janković predsednik opštine Mionica, koji je sa saradnicima obišao prvake u renoviranim školama u Mionici i Rajkoviću.

Predati projekti su odlično ocenjeni u Beogradu i kad dođe do njihove realizacije predstavaljaće jednu od najvećih investicija u oblasti obrazovanja u Mionici u poslednjih 30 godina. Školstvo u Mionici će biti jedna zaokružena celina u kojoj su sve osmogodišnje osnovne škole renovirane i modernizovane.

Unapređenjem uslova za obrazovanje naše dece ulažemo u budućnost našeg mesta, naše države. Sa planiranom sportskom halom u Gornjoj Toplici obogatićemo život u Banji Vrujci novim sadržajima. Imaćemo najbolje uslove da deca kod nas pohađaju škole sporta i idu u sportske kampove – rekao je Janković.

Ove godine je planirana i rekonstrukcija i škole u Donjoj Toplici, za koje se od Ministarstva prosvete očekuje skoro 12 miliona dinara.
Prilikom posete predsednika Jankovića, učenicima je podeljen edukativni materijal „Pažljivko“ i na taj način skrenuta pažnja na bezbednost u saobraćaju.

 

U Kolubarskom okrugu
OD SUTRA LETNJE RAČ
Ocenite