Monday, Jun 27, 2022
HomeRegionOgroman broj novopozitivnih u Kolubarskom okrugu-U Srbiji skoro hiljadu zaraženih više nego juče

Ogroman broj novopozitivnih u Kolubarskom okrugu-U Srbiji skoro hiljadu zaraženih više nego juče

 

Foto:studiob.rs

 

Prema zvaničnim podacimaZZJZ, u poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 141 lica iz Kolubarskog okruga,što je najveći broj od ovo godine novopozitivnih u jednom danu.Poslednjih dana se beleži ogroman skok novozaraženih lica.

Na listi novopozitivnih u Valjevu, je 71 osoba,Ubu 26, Lajkovacu 19, Mionici 13, Osečini 8  i Ljigu 4 lzaražena ica .

Hospitalizovanih u Opštoj bolnici Valjevo nalzi se 109 kovid pacijenata .U Kolubarskom okrugu je na listi neizlečenih 8.702 ljudi, a oporavilo se njih 6.953.

Ukupan broj od  početka epidemije virus je potvrđen kod 15.982 građana Kolubarskog okruga, od toga 9.656  lica iz Valjeva.

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentiran još 5.471 zaraženi koronavirusom, a preminulo je 39 osoba.

Na respiratorima se za život bori još 276 pacijenata, a testirano je 18.528.

Juče je u Srbiji je evidentirano još 4.512 zaraženih koronavirusom, a preminula je još 41 osoba.

Na respiratorima su bila 252 pacijenta.

Situacija u Srbiji je na granici koju može da izdrži zdravstveni sistem – priliv kovid pozitivnih pacijenata se ne smanjuje, svi bolnički kapaciteti popunjeni, a mesta ima za samo naredna 24 sata, upozorio je član Kriznog štaba i načelnik Klinike za tropske i infektivne bolesti Goran Stevanović.

Situacija zaista alarmantna potvrđuju i podaci koji stižu i u drugim kovid bolnicama. Kapaciteti su nategnuti do ivice pucanja, a kliničke slike pacijenata jako teške.

Britanski soj koronavirusa je u Srbiji potpuno preuzeo dominaciju, sada ga ima kod više od 80 procenata zaraženih. “Približno smo kao Velika Britanija, kao i  kod njih, tako i kod nas”, rasprostranjenost tog soja koji se mnogo brže širi i prenosi kod nas hara,kažu virusolozi.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs

 

Poseta ministarke za
Na graničnom prelaz
Ocenite