Friday, Oct 7, 2022
HomePolitikaOD DANAS RADE BAŠTE KAFIĆA I RESTORANA! Nove mere stupile na snagu jutros od 6 sati, a ovo su uslovi koji se moraju poštovati !

OD DANAS RADE BAŠTE KAFIĆA I RESTORANA! Nove mere stupile na snagu jutros od 6 sati, a ovo su uslovi koji se moraju poštovati !

foto:valjevonadlanu.rs

 

 

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije, koje važe od jutros u šest časova.

Bitna novina je da svi objekti i ustanove kojime je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutro do 22 časa, saopšteno je iz Vlade Srbije

Ugostiteljskim objektima sa baštom od danas je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa, odnosno živa muzika u baštama.

Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Još ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od jutros biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Srbije je još jednom pozvala na poštovanje svih epidemioloških mera i apelovala na ličnu odgovornost svih građana.

Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovnika i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

Gradonačelnik Valje
PANIKA U KNEZ MIHAIL
Ocenite