Wednesday, Sep 28, 2022
HomeRegionCiklon sa Jadrana kreće ka Srbiji:Evo kako nas vreme očekuje

Ciklon sa Jadrana kreće ka Srbiji:Evo kako nas vreme očekuje

foto:valjevonadlanu.rs

 

Proleće je odavno stiglo kalendarski, ali nikako da ga vidimo na delu. I dalje nosimo zimske janke, kapute, a u sredu je srpska prestonica čak bila zavejana! Ali, izgleda da ima nade, kaže meteorolog

– Za vikend nas nakon hladnih jutara, tačnije nakon subotnjeg mraza, očekuje tokom dana pravo prolećno vreme uz dosta sunčanih intervala, a temperature će biti u skladu sa kvartalom – kaže Đurić.

Tako će se sutra, prvog dana vikenda, živa kretati od 16 do 21 stepen. Ipak, već u nedelju ne bi trebalo planirati duge šetnje, bar ne bez kišobrana. Tada se očekuje više oblaka  i kiša, a u popodnevnim satima su mogući i pljuskovi.

 

Tokom sledeće nedelje, kako kaže Đurić, očekuju nas povišene temperature, ali se neće dugo zadržati te će zbog ciklona sa Jadrana u utorak i sredu biti prisutni pljuskovi sa grmljavinom.

U sredu nas čeka osetno hladnije vreme, gde će temperatura biti i do deset stepeni manje, te nas uz kišu očekuje i temperatura od 8 do 15 stepeni.

Profesor i zaljubljenik u meteorologiju Marko Čubrilo najavio je takođe da nas od nedelje očekuje toplo vreme uz prolazno prolećno pogoršanje oko 13. aprila.

– Sledeće sedmice prolećno vreme doneće maksimalne temperature od 16 do 21, ponegde i oko 24. Pogoršanje 13. aprila doneće kišu i grmljavinske pljuskove, a posle 15. aprila ulazimo u pravi prolećni režim .

 

Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs

 

 

Konkurs za talentova
Osmaci polažu probn
Ocenite