Tuesday, Jun 28, 2022
HomePrivreda„Uzmi račun i pobedi“, od danas građani mogu slati koverte za nagradnu igru

„Uzmi račun i pobedi“, od danas građani mogu slati koverte za nagradnu igru

Foto:Printscreen

 

Ministar finansija srbije Siniša Mali izjavio je danas da građani Srbije od danas mogu ponovo slati račune za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, a da će važiti oni računi koji su izdati od 1. aprila.

Mali je rekao da će prvo kolo ovogodišnje nagradne igre biti od 15. maja do 25. juna, a da će drugo kolo biti u septembru ili oktobru.

Istakao je da je ovogodišnji nagradni fond povećan i da se u igri za dobijanje nagrade nalazi 16 stanova i 60 automobila.

– Naplata poreza nam dobro ide. U prvoj polovini ovog meseca naplatili smo poreza za dve milijarde dinara više, ali novom nagradnom igrom želimo da nastavimo da podižemo svest o uzimanju računa i borbi protiv sive ekonomije – rekao je Mali za TV Pink.

Ministar je izneo podatak da su građani Srbije prošle godine poslali 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona računa, a vrednost poreza od tih računa je bila 100 miliona evra.

Ponovio je da uzimanje računa i naplata poreza znači i više novca u budžetu za nove puteve, škole, bolnice, vrtiće, veće plate i penzije.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs

 

Najnovije odluke Kri
Zvanično u Kolubars
Ocenite