Friday, Oct 7, 2022
HomeVestiAkcija “Potpiši-Prodiši” od ponedeljka na Gradskom trgu

Akcija “Potpiši-Prodiši” od ponedeljka na Gradskom trgu

 

Povodom nastavka akcije „Potpiši-Prodiši“ u ponedeljak 19.4.2020. u 12.30 časova na štandu na Gradskom trgu u Valjevu će dati izjavu za medije: Vladimir Radosavljević, udruženje „iRevolucija“, Vladimir Pantić, udruženje „Lokalni odgovor“ i Saša Perović, udruženje „Odbor za ljudska prava“.
Od ponedeljka 19. aprila pa sve do nedelje 26. aprila 2021. na Gradskom trgu u Valjevu će biti organizovano potpisivanje narodne incijative za zabranu korišćenja prljavog, sirovog lignita. Aktivisti udruženja „iRevolucija“, „Lokalni odgovor“ i „Odbor za ljudska prava“ će postaviti štand za prikupljanje potpisa građana svakog dana u periodu od 12 do 17 časova.

Inicijativa treba da omogući da Narodna Skupština Republike Srbije u Beogradu usvoji Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha kojim će biti zabranjena prodaja sirovog lignita, ogrevnog materijala najslabijeg kategorije, koji je najznačajniji izvor zagađenja vazduha u Valjevu i u Srbiji.
Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje „Srbija u pokretu“ a pored Valjeva, sprovodi se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu. Aprilska akcija je nastavak kampanje koja je započeta u martu, ali je morala biti odložena zbog pogoršanja epidemiloške situacije u Srbiji.

Pozivamo građanke i građane Valjeva da budu solidarni sa žiteljima drugih gradova u Srbiji i da zajednički prikupimo 30 hiljada potpisa građana da bi narodna inicijativa bila punovažna. Potpis svakog od nas može sačuvati jedan ljudski život i zdravlje koje su ugroženi zagađenim vazduhom.
Inicijativa za čist vazduh u Valjevu: iRevolucija, Lokalni odgovor, Odbor za ljudska prava.

Inicijativa za čist vazduh u Valjevu: iRevolucija, Lokalni odgovor, Odbor za ljudska prava.

RIGOROZNE KONTROLE-
Zvanično u Kolubars
Ocenite