Tuesday, Jun 28, 2022
HomeVestiPomoć nezaposlenima koji su na evidenciji bili do 15. aprila

Pomoć nezaposlenima koji su na evidenciji bili do 15. aprila

 

Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je Vlada usvojila predlog rebalans budžeta – 15. aprila, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra.

Direktor Nacionalne službe Zoran Martinović izjavio je za RTS da će pomoć biti isplaćena u junu i da svi koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavljuju posle 15. aprila mogu da koriste druga prava i usluge Nacionalne službe, ali da na ovu pomoć neće moći da računaju.

Martinović je rekao da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000

Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći, naveo je Martinović.

On je istakao da je to u novcu oko četiri milijarde i 300 miliona dinara.

Martinović je dodao da će konačan spisak biti sačinjen kada se zaokruže svi procesi.

 

Auto moto savez Valjevo

Auto moto savez Valjevo

Prema njegovom mišljenju, postoje tri razloga za povećanje broja nezaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine.

– U januaru i februaru je bio veći talas jer su mere Vlade prestale sa dejstvom krajem godine, tako da smo zabeležili povećan priliv iz radnog odnosa. To je sada stabilizovano, ali veći priliv imamo iz kategorije neaktivnih – građana koji su se prijavili na evidenciju zato što je najavljena jednokratna pomoć. Verujem da ćemo ponovo imati stagnaciju ili opadanje kada ovaj proces bude završen, istakao je Martinović.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs

PORED NOVCA ZA STOLA
Veliki Milošev uspe
Ocenite