Sunday, Jul 3, 2022
HomeRegionLažne nagradne igre kradu podatke i novac „Samo klikni i pozovi i dobićeš 300.000 dolara!“

Lažne nagradne igre kradu podatke i novac „Samo klikni i pozovi i dobićeš 300.000 dolara!“

foto:valjevonadlanu.rs

 

Ako vam na društvenim mrežama ili bilo gde na Guglu ponude učešće u nagradnoj igri iza koje navodno stoji neki poznati brend, a koji šakom i kapom deli veoma vredne nagrade, znajte da je reč o prevari. Obavezno sa navodnim organizatorom proverite o čemu je reč da ne biste postali žrtva.

Mnogi internet korisnici lako mogu da postanu žrtve prevare, a dovoljno je da samo kliknu nekoliko puta na ponuđene opcije, pozovu inostrani broj telefona i tako ostanu bez novca, sa velikom verovatnoćom da će njihovi lični podaci biti zloupotrebljeni.

Da jer reč o vrlo smišljenoj i dobro organizovanoj prevari, svedoči i to što vas šokiraju pojedinostima koje znaju o vama. O tome svedoči slučaj mnogih  prevarenih, uglavnom iz radoznalosti, koji su naseli na razne prevare.

 

 

Prevareni ljudi upozoravaju  da u slučaju da vam na mobilnom telefonu ili monitoru iskoči poruka „Čestitam! Vi ste izabrani pobednik!“ nikako ne nastavljate da pratite uputstva, već da ignorišete ili prijavite takvu poruku.

Mnogi koji su nekim slučajem završili  igru do kraja mogli da ostanu i bez novca i da nepoznatim osobama otkriju svoje lične podatke.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs

 

Vreme danas: Jutro s
Očekuje se rešenje
Ocenite