Thursday, Jun 30, 2022
HomeVestiProtest u Valjevu protiv kovid propusnica

Protest u Valjevu protiv kovid propusnica

Foto:valjevonadlanu.rs

 

 

Više od dvesta građana Valjeva večeras je na kratko blokiralo saobraćaj u centru grada u znak protesta zbog uvođenja kovid propusnica.

Okupljeni građani su blokirali ulice Karađorđevu i Sindjelićevu.Kako najavljuju, ovo je samo protest upozorenja, koji će se nastaviti i narednih večeri.

Na protestu, nije bilo stranačkog obeležja, a okupljenima se priključio i veliki broj mladih ljudi.

Sagovornici koji su govorili za “Valjevo na dlanu“kažu: „Da se na ovaj način bore za slobodu kretanja, koja je kako tvrde ograničena uvođenjem kovid propusnica.

Ovo nije skup vakcinisanih i nevakcinisanih, već ljudi koje niko nije platio da dođu i koji nemaju političke ambicije, a protive se uskraćivanju osnovnih ljudskih prava i time da nas dele na tako banalan način.Ovaj virus jeste smrtonosan, mi nismo kreteni !

Država je rekla da vakcinacija nije obavezna, pa su odgovornost sa sebe skinuli i država i proizvođači vakcina. Odgovorni smo jedino mi ukoliko kažemo da nećemo da se vakcinišemo jer ne znamo šta tačno te vakcine sadrže?! Mediji nam servisiraju brojeve mrtvih koji su lažni- umanjeni ili uvećani, kako već odgovara onima koji o ovome odlučuju. Čekaju nas još gore mere, a sada su markirali i našu decu, koja odjednom nisu naša snaga i budućnost, već „rezervoar zaraze“- navode okupljeni građani.

Deo ulice Karađorđeve i Sinđeliceve bio je zatvoren jer su okupljeni  izašli na ulicu i blokirali je, od gradskog trga prema Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg.

Okupljeni građani su se mirno razišli oko 21.00 čas a saobraćaj je ponovo pušten u rad.

 

 Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

 

 

 

 

 

 

 

Valjevski đaci idu
Miholjski susreti se
Ocenite