април 24, 2024
Valjevo

Otkriven uzrok jezive nesreće kod Draginja,u kojoj su troje mladih Valjevaca izgubili živote

Podelite post:

Foto:Arhiv

 

U trenutku kada se dogodila saobraćajna nesreća, oko 15.30 časova, na području Draginja bila je sumaglica.

N. A. (20), mladić koji je vozio automobil u kojem je pored njega 28. decembra na putu Šabac-Valjevo nastradalo još dvoje mladih Valjevaca, trenutak pre stravičnog sudara doživeo je izliv krvi na mozak, pokazala je obdukcija njegovog tela.

Ni neprilagođena brzina kretanja, ni njeno prekoračenje, kao ni klizav kolovoz ili magla, nisu doveli do tragedije koja je potresla Srbiju, kada su tog dana u mestu Draginje, na putu Šabac-Valjevo, na licu mesta pored mladića iz Osećine život izgubili njegova devojka I. M. (20) i prijatelj O. P. (21), oboje iz Valjeva.

Obdukcija tela N. A. pokazala je da je on, upravljajući svojim “pežoom 307”, kobnog dana doživeo moždani udar i preminuo u trenutku, odnosno, bio je već mrtav pre nego što je njegov automobil bez kontrole prešao u suprotnu kolovoznu traku, direktno udario u kamion koji je dolazio iz drugog pravca i odbio se u jarak pored puta.

U trenutku kada se dogodila saobraćajna nesreća, oko 15.30 časova, na području Draginja bila je sumaglica, a kolovoz je bio tek malo vlažan, ali takvi uslovi za vožnju nisu doveli do nesreće, s obzirom na lokaciju udesa.

– U pitanju je sam izlaz iz Draginja, nedaleko od autobuskog stajališta, na oko 100 metara u pravcu ka Valjevu, prav put sa isprekidanom linijom. U samom mestu ograničenje brzine je 50 kilometara na sat, uz često prisustvo patrola saobraćajne policije, tako da je prekoračenje brzine bilo isključeno.

Po iskazima svedoka, „pežo“ valjevskih tablica nikog nije preticao, nego je samo iznenada prešao u suprotnu traku i udario u prednji levi deo kamiona koji im je dolazio u susret. U prilog tome da je Nemanja izgubio kontrolu zbog moždanog udara, što je potvrdila i obdukcija, ide i iskaz vozača kamiona, koji je trenutak pre sudara video da vozač „pežoa“ diže ruke sa volana u pravcu svoje glave – navodi očevidac a prenose mediji.

Podsetimo, troje mladih izgubilo je život u saobraćajnoj nesreći 28. deembra koja se dogodila na putu Šabac – Valjevo kod mesta Draginje.

Vozač putničkog vozila „pežo 307“ valjevskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu i prešao u suprotnu kolovoznu traku kojom se u tom trenutku kretalo teretno vozilo.

Na licu mesta poginuli su svi putnici u automobilu vozač A. N. (20) iz Osečine, devojka I. M. (20) iz Valjeva, koja je sedela na mestu suvozača i još jedan mladić P. O. (21).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X