април 19, 2024
Valjevo

KOMANDA GARNIZONA VALJEVO, PU VALJEVO, VSB VALJEVO, JP „KOLUBARA“ VALJEVO I PD „EROZIJA“ VALJEVO

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je od RHMZ-a dobio upozorenje da se u ponedeljak 10.01.2022 godine, očekuje sneg uz dalje formiranje snežnog pokrivača, a u području zapadne,jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se i povećanje njegove visine za 10 do 30 cm, a lokalno i više.

„Na području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se formiranje snega visine od 10 do 30 cm, a lokalno i više.“
Najavljene vremenske prilike mogu imati uticaj na funkcionisanje Grada i prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, tako da se od nadležnih komunalnih službi i subjekata, koji sprovode odgovarajuće mere i aktivnosti u slučaju odbrane od snežnih padavina, očekuje da budu spremne i pravovremeno reaguju.
Ovaj mejl se dostavlja samo zato što u narednom periodu postoji mogućnost angažovanja vaše službe a radi preduzimanja poslova na poboljšanju spremnosti za očekivanu nepogodu.

Imajući u vidu napred navedeno, a u cilju smanjenja rizika od katastrofa, potrebno je:

1. Blagovremeno preduzeti preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica .

2. Obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja.

O preduzetim aktivnostima redovno dostavljati izveštaje Operativnom centru-112 Valjevo, na e-mail adresu czova@mup.gov.rs, kontakt telefon 1985, mobilni 066/8897441, 229-890 i fah 222-458.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X