март 28, 2024
Valjevo

Zatvorena glasačka birališta-U Valjevu do 18h izašlo 28 odsto birača

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

Na referendumu o promenama Ustava u oblasti pravosuđa na biralištima pravo glasa u Srbiji je imalo 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne samouprave.

Birališta u Srbiji, gde su se građani tokom dana izjašnjavali  ZA ili NE  o potvrđivanju Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa zatvorena su u 20 časova.

U Valjevu do 18 časova je glasalo 28 odsto birača. Nema prijavljenih nepravilnosti, na jednom biračkom mestu biće produženo glasanje za sat vremena iz razloga što se toliko i kasnilo u otvaranju biračkog mesta zbog iznenadne bolesti predsednika biračkog odbora.

U Vojvodini je glasalo 28,67 odsto birača, u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji 24,59 odsto, u Južnoj i Istočnoj Srbiji 23,39 odsto, a na području Beograda 22,88 odsto upisanih birača.

Po podacima koje je objavila CRTA na referendum o izmenama Ustava u delu o pravosuđu do 19 časova izašlo je 27,6 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je Posmatračka misije Crte. Statistička greška sa intervalom poverenja od 95%  iznosi  +/- 1,3 odsto.

Građani su svoje pravo mogli da ostvare na nešto više od 8.000 biračkih mesta.

U inostranstvu je moglo da se glasa na 10 glasačkih mesta.

Republička izborna komisija najavila je da se preliminarni podaci o rezultatima referenduma očekuju oko 22.00 sata.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X