март 28, 2024
Valjevo

Vučić potvrdio: Preminula je moja prva supruga i majka naših Danila i Milice

Podelite post:

Foto:YouTube/Printscreen

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom iznenadne smrti njegove prve supruge Ksenije Vučić.

– Večeras je u Beogradu, iznenada, u 54. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga – navodi se u objavi predsednika.

Ksenija Vučić radila je kao novinar više od 30 godina.

Ksenija Vučić bila je srpska novinarka i direktorka televizije „Pink 3“, te bivša supruga predsednika Aleksandra Vučića sa kojim ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu.

Novinarstvom se bavila dugi niz godina. Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji „Pink“ Ksenija Vučić je radila u časopisu „Srpska reč“, radiju „Fokus“ i televiziji „Studio B“. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Nikola Gruevski) i drugih.

Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, sadašnjim predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena 1968. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu, a onda je školovanje nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima, između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“.

Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde je vodila emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine.

Može da se pohvali intervjuima sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame, kome je pokazala tri prsta.

Ovo je bila poslednja emisija u kojoj se pojavila Ksenija Vučić- Idi u Valjevo slušaj kako se govori !

Kada su je kolege novinari pitali kako je do toga došlo Ksenija je odgovorila da se radilo o spontanoj reakciji. Rama je pričao o javnom pokazivanju orla, albanskog nacionalnog simbola, a Vučićeva ga je upitala da li bi ona u centru Tirane smela da pokaže tri prsta. Prvo joj je kazao da bi smela, a potom i da bi je on lično zaštitio.

Detalje razgovora i najave novih intervjua Vučićeva najčešće najavljuje u emisiji „Novo jutro – Dea i Sarapa“. Svoje lične stavove o mnogim aktuelnim temama iznosi na društvenoj mreži „Tviter“. Neretko zbog toga dolazila u sukobe sa liderima opozicije u Srbiji.

Aleksandar i Ksenija su se venčali 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu.

Ksenija Vučić je bila posebno ponosna na svoju decu, Danila i Milicu, a kada je prvi put u javnosti u emsiji „Magazin in“ na TV Pink pričala o svom sinu oduševila je sve gledaoce.

– Na jednu stvar sam jako ponosna, a to je što sam uspela da od njega napravim nežnog muškarca, na čemu će mi, nadam se, jednog dana biti zahvalna neka mlada dama – kazala je tada Ksenija.

Kako je na Instagramu objavio Aleksandar Vučić, o mestu i datumu sahrane Ksenije Vučić naknadno će biti obavešteni familija i prijatelji.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X