март 28, 2024
Valjevo

Neplanirani odmor moguć zbog ogromnog broja đaka i prosvetara zaraženih omikronom

Podelite post:

Foto;valjevonadlanu.rs

 

Naime, Dana državnost obeležava se 15. i 16. februara i to su neradni dani. Ovi dani “padaju” u utorak i sredu, pa im je školskim kalendarom pridružen i ponedeljak čime su škole dobile mali raspust. Međutim, mediji prenose da će i 17. i 18. februar biti neradni, čime će se dobiti ukupno 9 dana van školskih klupa.

Na naše pitanje upućeno Ministarstvu prosvete o tome da li se razmišlja o produžetku raspusta, dobili smo odgovor da o tome još nije diskutovano, ali da Tim za škole prati situaciju i da će biti doneta odluka u najboljem interesu đaka.

Odluku o tome kako će deca ići u školu tokom naredne nedelje doneće danas Tim za škole, a biće saopštena sutra. Kako sada stoje stvari, neće biti bitnijih izmena, odnosno nastavu će đaci pohađati po kombinovanom modelu.

Sindikati istovremeno upozoravaju da se školskim upravama i lokalnim samoupravama prijavljuje mnogo manje inficiranih đaka nego što ih zaista ima.

Prema podacima Instituta “Batut”, u protekloj nedelji broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 5.480 odnosno 0,71 odsto. U ukupnom broju zaraženih, učešće školske dece čini do sada rekordnih 3,7%.

Međutim, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije tvrdi da ih je bar 3 puta više.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X