април 18, 2024
Valjevo

Jedinica civilne zaštite u Mionici dobija novu opremu vrednu 1,4 miliona dinara

Podelite post:

Jedinica civilne zaštite u Mionici dobiće novu opremu vrednu 1,4 miliona dinara. Projekat finansiraju Opština Mionica u saradnji Dobrotvornom fondacijom Srpske Pravoslavne Crkve „Čovekoljublje“. Mionička jedinica civilne zaštite dobiće standardizovanu i sertifikovanu zaštitnu opremu, obuću, odeću, alat, rezrevoare, opremu za prvu pomoć i dr. Takođe, poverenicima će biti održana obuka, gde će naučiti kako da koriste opremu i reaguju u kriznim momentima.

Važno je da radimo na preventivi, da obezbedimo uslove da sve naše službe budu dobro opremljene i spremne za delovanje.U prethodnim godinama, Mionicu su pogodile prirodne katastrofe, poplave i požari. Upravo zbog toga potrebna nam je funkcionalna i opremljena jedinica civilne zaštite koja će u kriznim momentima biti u stanju da reaguje na adekvatan način.

Opremljena i obučena jedinica je prvi preduslov za kvalitetne reakcije u rizičnoj situaciji-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Projekat „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti – PREPS“ koji se finanisira uz podršku BHA USAID realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa partnerom u Srbiji „Čovekoljubljem“.
Čovekoljublje finansira oko 80% od vrednosti projekta, odnosno oko 1,2 miliona dinara, dok je opština Mionica izdvojila oko 260 hiljada dinara za opremanje jedinice civilne zaštite.

-Očekujemo da će realizacija ovog projekta doprineti boljem funkcionisanju jedinice civilne zaštite, a što je najbitnije uticaće na sprečavanje nastajanja velikih posledica koje sa sobom nose prirodne katastrofe-dodao je Janković.

www.mionica.rs

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X