април 19, 2024
Valjevo

Opšta bolnica Valjevo bogatija za 7 mladih lekara i jedno najsavremenije sanitetsko vozilo

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

Opšta bolnica Valjevo od danas je jača za još sedam mladih novih lekara i jedno sanitetsko vozilo najnovije generacije.

Vd.direktor Opšte bolnice Valjevo-dr.Branka Antić sa novim mladim lekarima

Ugovore o zaposlenju najboljim studentima medicine, mladim lekarima na svečanosti u Palati Srbija dodelila je premijerka Ana Brnabić.

Njihovim zaposlenjem zdravstvene ustanove u Srbiji dobijaju značajno kadrovsko pojačanje, rekla je Brnabić.

Takođe u Srbiji zdravstvo od danas je bogatije za još 530 mladih lekara, koji su dobili svoje zaposlenje, kao i najsavremenija sanitetska vozila.

Ministrar Zlatibor Lončar i premijerka Ana Brnabić sa mladim lekarima 

Brnabić je prethodno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom prisustvovala predaji novih, savremenih, kompletno opremljenih sanitetskih vozila pojedinim zdravstvenim ustanovama,među kojima je i Opšta bonica Valjevo.

Podeljena sanitetska vozila za zdravstvene ustanove u Srbiji

“Ovo je ogromna stvar za srpsko zdravstvo”. Trenutno najbolja i najjača vozila su nabavljena za Domove zdravlja. Tražili smo isključivo takva vozila sa što jačim motorima. Vozila 8+1 idu svim Domovima zdravlja koji vrše transporte pacijenata od kuće do bolnice na dijlaizu. Svaki dan 1100 ljudi, rekla je Brnabić.

Kako je rečeno, ovo je najveća sanitetska nabavka poslednjih godina. Sva vozila namenjena su kako bi olakšao transport pacijenata.

Takođe, nabavljena su i vozila koja su specijalizovana za prevoz osoba koja su vezana za invalidska kolica kako bi i njima bio omogućen  bezbedan i lakši prevoz do bolnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X