април 19, 2024
Valjevo

Vučić: Novčana pomoć prosvetarima i o finansijama Srbije

Podelite post:

Foto:Printscreen

Predsednik Vučić u gostovanju na tv Pink u govorio je o aktuelnim temama, kao i finansijama Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je predložio premijerki i ministru finansija da nađu prostor za jednokratnu pomoć prosvetnim radnicima, od 10.000 dinara ili 100 evra, ali da je to u ovoj situaciji bilo problematično, te dodao da će nastojati da tu pomoć dobiju oko 1.maja.

Vučić je ukazujući na teške ekonomske posledice, koje je izazvala kriza u Ukrajini, rekao da je predložio premijerki Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom da pronađu prostor da se jednokratno pomogne prosvetnim radnicima sa 10. 000 dinara ili 100 evra.

To bi bilo između 1,7 i 1,9 milijardi dinara, dodao je on.

Želeo je, navodi, da pomogne prosvetarima, kao što je država pomogla i zdravstvenim radnicima.

– Plate neće da kasne u javnom sektoru, siguran sam i u privatnom. Ako ovo bude trajalo, gledaćemo da tražimo pare, kao što je to bilo za koronu, pomoćićemo privatnom sektoru. Penzije nikada neće da kasne ni dana. Sva plaćanja države prema firmama neće da kasne ni dana, istako je predsednik i dodao:

– Obezbedili smo hrane za sve. 7 miliona litara nafte smo mi prodali u jednom danu, zato što su lagali narod da nema nafte. Svega imamo. Imaćemo za 15 dana pune rezerve. Spremamo se da izdržimo duže nego drugi. Ali ljudi moraju znati koliko je teško, mi se borimo, mnogo su nam veći problemi energenti nego hrana, zaključio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X