април 23, 2024
Valjevo

Odbojkašice Železničara se plasirale u polufinale plej-ofa

Podelite post:

Foto: PR agencija „Pristup“

Posle sinoćnih četvrtfinalnih utakmica poznati su polufinalni parovi plej-ofa za odbojkašice. To su Železničar-Ub i Jedinstvo-Crvena zvezda. Ove četiri ekipe pobedile su svoje protivnike i u revanš utakmicama, a prema očekivanju najneizvesnije je bilo u Obrenovcu.

Očigledna razlika u kvalitetu između Želje i Inđije došla je do izražaja i na sinoćnom gostovanju: lajkovačke odbojkašice su do trijumfa došle prilično lako, rezultatom 3:0 (25:13, 22:25, 25:18). U sastavu Branka Kovačevića najefikasnija je bila Jovana Mirosavljević sa 18 poena, Oluić je osvojila 13, Batinić 12, Savićević 7, Antonijević 6, itd.

Protivnik Železničara u polufinalu biće Ub, koji je u meču sa dosta preokreta pobedio TENT u Obrenovcu sa 3:2. Bez obzira što su Lajkovčanke dobile Ub u svim mečevima ove sezone, komšijski tim poseduje izvanredan kvalitet i iskustvo, postepeno podiže formu, tako da nas očekuju uzbudljive polufinalne utakmice. Za plasman u finale potrebne su dve pobede, a prva utakmica će s eigrati u Lajkovcu.

Crvena zvezda je ponovo dobila Partizan maksimalnim rezultatom, dok je u Sremskoj Mitrovici Jedinstvo prepustilo Sremu jedan set. Veoma teško je prognozirati ko ima veće šanse u polufinalu između Zvezde i Jedinstva, uz malu opasku da su Beograđanke jedine dobile Jedinstvo u oba prvenstvena susreta.
Polufinalne utakmice plej-ofa Superlige Srbije igraju se 22, 25. i 29. marta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X