април 18, 2024
Valjevo

JOŠ 100 EVRA Novi krug prijava za subvencije države, a evo do kad je rok

Podelite post:

Foto:Arhiv

Novi krug prijavljivanja privrednika za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije počinje danas i traje do 5. aprila.

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, a iz Ministarstva finansija poručuju da neće biti nikakvog pomeranja rokova.

Prijavljivanje za subvencije za uvođenje novog modela fiskalizacije za sve koji se nisu prijavili u prvom roku odvijaće se na isti način kao i prethodnog puta, na portalu Poreske uprave.

Za ostvarivanje subvenicija, obveznici fiskalizacije mogu da se prijave samo jednom, a naknadno menjanje prijava neće biti moguće.

Obveznicima se uplaćuje po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po svakom prodajnom mestu i po svakom uređaju još po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos se uvećava za 20 odsto.

Prijavljivanje se može obaviti na portalu Poreske uprave ePorezi i da bi se privrednici prijavili za subvencije prvo treba da, ukoliko to nisu uradili, prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata.

„Oni to mogu i treba da urade putem portala Poreske uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, poreski obveznici se mogu prijaviti za subvencije države“, objasnio je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X