март 28, 2024
Valjevo

Želja dočekuje Ub u polufinalu plej-ofa za odbojkašice

Podelite post:

Kreće rasplet u Banka Poštanska štedionica Superligi Srbije za odbojkašice, odnosno počinje polufinalna serija plej-ofa, u kojoj su se našla realno četiri najbolja srpska tima. Prvi mečevi se igraju večeras: Železničar će u Lajkovcu dočekati Ub u 19 časova, dok će u isto vreme Jedinstvo u Staroj Pazovi ugostiti Crvenu zvezdu.

Druge utakmice će se odigrati u ponedeljak 21. marta. Utakmica Crvena zvezda – Jedinstvo počinje u 17 časova, uz direktan prenos na RTS 2, dok će meč Ub – Železničar početi u 19 časova. Eventualne treće utakmice na programu su u četvrtak 24. marta. Plasman u finale izboriće ekipe koje ostvare dve pobede. U slučaju da se polufinalna serija plej-ofa završi 21. marta, finalna serija će početi u četvrtak 24. marta.

 

Železničar je u ovu sezonu, kao i u svaku prethodnu, ušao vrlo ambiciozno. Predsednik Živorad Lazarević i sportska direktorka Ivana Lazarević uvek očekuju najviše domete. Šampionska titula je cilj i imperativ, pogotovo što Želja pred svojim navijačima nije uspeo da odbrani trofej Kupa Srbije. Sastav Branka Kovačevića s punim pravom juriša na titulu jer je, uz Crvenu zvezdu, pokazao najviše ove sezone.

S druge strane, Želja je oslabljen jer do kraja plej-ofa ne može računati na odličnog blokera Ljubicu Milojević, zbog ozbiljne povrede ligamenata u finalu Kupa. Bio bi sada vrlo važan potpuni povratak mlade Aleksandre Uzelac, koja je bila jedna od uzdanica trenera Kovačevića tokom cele sezone.

Treba reći da su Lajkovčanke dobile Ub u svim mečevima ove sezone, ali komšijski tim poseduje izvanredan kvalitet i iskustvo, tako da obe ekipe moraju pružiti maksimum ako žele palsman u finale.

Izvor/Agencija Pristup

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X