март 28, 2024
Valjevo

SAOPŠTENJE SKUPŠTINE GRADA VALJEVA

Podelite post:

Skupština grada Valjeva apsolutno stoji iza predloga Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva, koja je svoj posao uradila u okviru zakona, svojih nadležnosti i ovlašćenja, na najbolji mogući način nakon što su građani Valjeva predložili kandidate za nagradu grada.

Kao što je ranije danas u saopštenju Komisije za dodelu nagrada rečeno, ova Komisija stoji iza odluke o dodeli ne samo nagrade Mališi Pajkoviću, već i svim ostalim laureatima.

Skupština grada Valjeva je na sednici održanoj 11. marta, jednoglasnom odlukom odbornika donela odluku o nagradi grada Valjeva i tom prilikom niko od odbornika nije izneo bilo kakve sumnje na dodelu nagrade iz oblasti poljoprivrede Mališi Pajkoviću.

Prema informaciji koja je Skupštini grada Valjeva dostavljena iz Višeg javnog tužilaštva, optužnica protiv Mališe Pajkovića još nije ni potvrđena, pa samim tim odbornici Skupštine grada Valjeva nemaju osnova da na bilo koji način presuđuju oduzimanjem nagrade, osobi protiv koje nije podignuta optužnica, a kamoli da je osuđivana. Tim pre, što je dobitnik u oblasti poljoprivrede, nesumnjivo zaslužio po svim parametrima nagradu za svoj doprinos i rezultate u poljoprivredi.

Skupštini grada Valjeva je od strane šefa Odborničke grupe SPS- Jedinstvena Srbija upućen zahtev za sazivanje hitne sednice, na kojoj bi se jednom dobitniku oduzela nagrada grada Valjeva.

Navedeni zahtev je neuredan, s obzirom da isti nije podnet u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Valjeva, kojim je propisano da između ostalog, zahtev za sazivanje hitne sednice mora podneti najmanje jedna trećina odbornika Skupštine a ne kako je u konkretnom slučaju urađeno samo jedan odbornik.

Iz svega navedenog može se zaključiti da je ovo možda u pitanju lični rat koji odbornik Pavlović vodi sa Skupštinom grada Valjeva, dobitnikom nagrade grada i Komisijom za dodelu nagrade grade Valjeva.

Zamenik predsednika Skupštine
Viktor Mićić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X