март 28, 2024
Valjevo

SPORTSKE IGRE MLADIH U RUKOMETU U MIONICI

Podelite post:

Zbog velikog interesovanja dece za učešće u devetoj sezoni Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, širom Srbije već održavaju kvalifikacioni turniri. Ovog vikenda drugi regionalni finalni turnir održan je u Sportskom centru u Mionici.

Na drugom regionalnom finalnom turniru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u rukometu koji je održan u Mionici, publika je uživala u sjajnim partijama mladih rukometaša i rukometašica. Ukupno dvadeset ekipa, deset u muškoj i deset u ženskoj konkurenciji pokušalo je da izbori plasman na Državno prvenstvo.

U ženskoj konkurenciji igrala se prilično izjednačena utakmica na čijem su kraju pobedile rukometašice Umčara. Drugo mesto zauzela je ekipa „Metalac“ iz Valjeva.

Kada je reč o muškom finalu, SIMOVCI iz Šapca, članovi RK „Metaloplastika“ nisu dozvolili da bude iznenađenja. Tim iz Šapca bio je bolji od ekipe RK „UB“.

Na kraju, svi su složili da se igrao dobar rukomet, ali i da je ovaj turnir Dunav osiguranje Sportskih igara mladih bio prilika da se susretnu sa ekipama sa kojima do sada nisu igrali i da steknu nova sportska poznanstva.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljaju sa održavanjem regionalnih finalnih turnira i to u odbojci i odbojci na pesku. U utorak 29. marta igra se turnir u Čačku, a u četvrtak 31. marta u Novom Sadu.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva i spajanje dece regiona. Igre se istovremeno održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Pobednici državnih finala, sredinom avgusta, tradicionalno idu na mini letovanje i druženje u Split.

Sportske igre mladih su u Srbiji postale omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama je iz godine u godinu sve veće. Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen je 11. marta u Čačku. Karavan radosti i prijateljstva kreće u maju, a do tada, širom Srbije održavaće se različite aktivnosti uz podršku najvećih kompanija kao što su Dunav osiguranje, NIS, Poštanska štedionica, Podravka, Coca cola i Uefa foundation.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X