април 19, 2024
Valjevo

Održan Sajam zapošljavanja u Valjevu

Podelite post:

Foto:valjevo.rs

U okviru ovogodišnjeg Sajma privrede Zapadne Srbije SPREG danas je u Omni centru održan Sajam zapošljavanja. U potrazi za novim radnicima su 24 firme, među kojima je i nekoliko velikih kompanija koje posluju u našem gradu, ali i u Zapadnoj Srbiji.

Sajam je u prvim satima bio solidno posećen, ali su izostale velike gužve kao prethodnih godina kada su održavani sajmovi zapošljavanja u Valjevu. Stručnjaci kažu da je uzrok tome i sve manje nezaposlenih ljudi, jer je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Valjevu nezaposleno 4.300 ljudi. Veliko interesovanje je vladalo i na štandu Bizerbe, fabrike koja je nedavno počela izgradnju svog pogona u Valjevu.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje-filijale u Valjevu Milan Đenadić je rekao da je Sajam zapošljavanja organizovan posle dve godine pauze zbog korona virusa.

„Predstavile su se 24 kompanije, koje su iskazale potrebu za preko 400 radnih mesta. Tu su i predstavnici UNICEF-a koji će promovisati svoj program za podršku zapošljavanju mladih. U saradnji sa Akademijom strukovnih studija Zapadne Srbije ćemo realizovati tribinu na temu „Znanje i veštine za novo vreme““, poručio je na otvaranju Sajma zapošljavanja, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje-filijale u Valjevu Milan Đenadić.

Sajam je otvorio član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić, koji je rekao da „ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem daje sve od sebe, ne bi li iskorenili nezaposlenost u našem gradu.“

„U prilog tome govore značajne investicije koje dolaze. Tu su fabrika Bizerba koja će zaposliti 305 radnika, Hansgroe koja će uskoro položiti kamen temeljac za novu fabriku, u kojoj će oko hiljadu naših sugrađana dobiti posao. Nova investicija Hajsens grup će se realizovati na prostoru starog Elinda, gde će se izgraditi nova fabrika koja će zaposliti 1.200 radnika. Ovo su velike stvari za naš grad i zapošljavanje. Pored svih ovih novih mesta, bitno je što će i brojni kooperanti biti angažovani i to će generisati još veći broj radnih mesta. Očekujemo da će uskoro nezaposlenost značajno pasti sa trenutnih 4.300 na evidenciji. Želim puno sreće poslodavcima da nađu kvalitetne radnike, a sa druge strane bih poželeo sreću našim sugrađanima da nađu adekvatno zaposlenje“, rekao je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X