април 20, 2024
Valjevo

SRBIJA NABAVLJA MOĆNE „BAJRAKTARE“ A NEMAČKA SE SPREMA ZA NUKLEARNI RAT!

Podelite post:

Foto: ssb.gov.tr

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras na Pasuljanskim livadama, nakon uspešno završene združene taktičke vežbe Vojske Srbije sa bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“ na kojoj je prvi put prikazano dejstvo protivoklopnih raketa „kornet“, da je srpska vojska sada mnogo snažnija i najavio nabavku borbenih bespilotnih letelica „bajraktar“ od Turske.

 – Tražio sam u razgovoru od pre dva dana od predsednika Turske Erdogana bajraktare i dobio obećanje da ćemo preko reda moći da ih kupimo i uvrstimo u oružje Vojske Srbije – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da da ćemo morati dalje da snažimo helikopterske jedinice i bespilotne letelice – dronove.

foto/youtube: turski barjaktar

Kazao je da imamo bespilotne letelice Vrabac, kao i Ć92 manje razorne moći, ali da ćemo morati da navljamo i Ć95 veće razorne moći.

Predsednik je istakao da je Vojska Srbije sada mnogostruko snažnija nego što je bila i da je odvraćajući faktor za sve koji bi želeli ili pokušali da ugroze bezbednost naše zemlje i mir i stabilnost građana Srbije.

Nemačka se SPREMA za rat? Podzemne železnice se pretvaraju u SKLONIŠTA, popunjavaju se krizne zalihe.

Vlada razmatra unapređenje sistema javnih skloništa i povećaće potrošnju na civilnu zaštitu.

foto:Shutterstock

Nemačka je počela da radi na jačanju svojih javnih skloništa, kao i na izgradnji kriznih zaliha za slučaj rata, saopštila je savezna ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj lista „Velt am zontag“.

Vlada razmatra unapređenje sistema javnih skloništa i povećaće potrošnju na civilnu zaštitu, izjavila je za nemački list ministarka Fezer.

U Nemačkoj su održane tajne vežbe vojnih operacija sa upotrebom nuklearnog oružja, izvestio je nemački Bild.

 U Nemačkoj trenutno postoji 599 javnih skloništa. Proverićemo da li bismo mogli da unapredimo još takvih sistema. U svakom slučaju, njihova demontaža je zaustavljena – rekla je Fezer.

Ona je pojasnila da vlada radi na novim konceptima, unapređivanju podzemnih parkinga, stanica metroa i podruma, kako bi postali potencijalna skloništa, i da je dala saveznim državama 88 miliona evra za postavljanje sirena za uzbunjivanje.

Ministarka je još najavila da će zemlja takođe raditi na izgrađi kriznih zaliha koje uključuju medicinsku opremu, zaštitnu odeću, maske ili lekove.

Nemački kancelar Olaf Šolc obećao je ranije da će povećati sredstva za odbranu i izdvojiti 100 milijardi evra za vojsku, navodi Rojters.

Prema ovim novinama, u vazduhoplovnoj bazi Nervenih u Severnoj Rajni – Vestfaliji održana je vežba pod nazivom „Uporno podne“ uz učešće nemačkog vazduhoplovstva i saveznika iz NATO.

U manevre su bili uključeni bombarderi sposobni da nose nuklearno oružje, a glavni cilj vežbi, kako se navodi u izveštaju, bilo je uvežbavanje odbrane Nemačke pomoću nuklearnih bombi, prenosi RIA .

Članak takođe izražava mišljenje da je sada rizik od započinjanja nuklearnog rata mnogo veći nego u protekle tri decenije. Glavni razlog za to, prema autorima materijala, je povlačenje SAD iz Ugovora o eliminaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (Ugovor o INF).

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X