април 16, 2024
Valjevo

DO KADA ĆE TOPLANE GREJATI STANOVE U SRBIJI? Proleće je uveliko stiglo, ali…

Podelite post:

Foto:Arhiv

Sve toplane u Srbiji do 3. maja radiće u produženom režimu, rečeno je na sastanku Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Kako je saopštilo Ministarstva rudarstva i energetike, konstatovano je da su lokalne samouprave odlučile da se nastavi isporuka grejanja sve dok je temperatura niža od 12 stepeni Celzijusa.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, razgovarano je o proizvodnji i distribuciji električne i toplotne energije i stanju u gasnom sektoru, kao i o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektrane i proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Stabilan sistem

Kad je reč o proizvodnji električne energije, konstatovano je da hidro sektor funkcioniše veoma dobro i da je raspoloživost uglja ograničavajući faktor za termo sektor.

Predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije Srbije istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Radna grupa konstatovala je da je stabilno snabdevanje domaćeg tržišta gasom i istakla da je Banatski Dvor popunjen sa 40 odsto kapaciteta, što ga čini trenutno najpopunjenijim skladištem gasa u Evropi.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X