март 29, 2024
Valjevo

Konkurs za banjsko lečenje ili rehabiliciju

Podelite post:

Udruženje boraca izdalo je saopštenje u kom obaveštava javnost da je otvoren kokurs za banjsko lečenje i rehabilitaciju.Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ministarstvo za boračka pitanja je objavilo listu za banjsko-klimatsko lečenje i rehabilitaciju sa punim pansionom, lekarskim pregledima, saunom, vežbaonicom, bazenom i švedskim stolom u trajanju od 15 dana. Pravo na ovaj vid lečenja-rehabilitacije imaju putem javnog poziva-konkursa ratni vojni invalidi, cir i porodice poginulih boraca. Mislimo da to pravo u narednom periodu treba proširiti i na bolesne borce.

401 ratni vojni invalid, cir i članovi porodice poginulog borca su dobili banjsko-klimatsko lečenje i rehabilitaciju.

Iz Valjeva je dobilo 20 lica banjsku rehabilitaciju a zna se da u Srbiji ima preko 23 hiljade korisnika.
Pre tri godine ova aktivnost je stala i lično je Lj. Bradić tražio da se ona vrati kao pravo koje je potrebno i to je traženo na svim sastancima u palati Srbije, ministarstvu za boračka pitanja, predsedništvu Srbije i lično u razgovoru sa ministarkom prof dr Darijom Kisić i pravo na banjsko-klimatsko lečenje i rehabilitaciju je vraćeno i ono se pokazalo kao veoma korisno i potrebno.

Ovo je velika pomoć države i briga o bolesnim učesnicima rata od 1990 god sa dobijenim statusom ratnog vojnog invalida i civilnog invalida rata i statusom porodice poginulog borca.
Potrebna dokumentacija je bila lekarska uverenja o lečenju ne starija od 1 godine, rešenje o statusu, kopija lk i popunjeni formular.

Konkurs je javno objavljen i svi su mogli da se obaveste a i mediji su pisali o tom konkursu. Udruženje boraca Valjevo je obavestilo sve svoje članove koji imaju pravo na to i još i putem javne mreže.

Spisak o dobijenom banjsko-klimatskom lečenju ili rehabiliciji i konkursu se može videti dole na postavljenom link/u https:/www.minrzs.gov.rs/sr/konkursi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-radi-upucivanja-na-banjsko-klimatski-oporavak-u-oblasti-boracko-invalidske-zastite-u-2022-godini

Razmatran je zahtev po javnom pozivu konkursu do datuma slanja tražene dokumentacije i to do 31.03.2022 godine a pravo na konkurs je završeno 29.04.2022. godine.

Gvozdeni puk Valjevo i Udruženje Boraca Valjevo/Generalni sekretar i predsednik
Lj. Bradić“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X