јун 18, 2024
Valjevo

Kampanja „Na maturu bez automobila“

Podelite post:

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje kampanju „Na maturu bez automobila“ usmerenu ka unapređenju bezbednosti mladih u saobraćaju.

Kako je planirano da se kampanja sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva organizuje edukaciju za maturante, kako bi se mladima ukazalo na značaj sigurne vožnje i uticalo na kreiranje svesti o bezbednom učešću u saobraćaju.

Imajući u vidu da su mladi skloni rizičnom i nebezbednom ponašanju u saobraćaju, obuka bi imala za cilj da mladi promene svoje pogrešne navike, upotpune znanja i učvrste ispravne stavove kako bi bili bezbedniji učesnici u saobraćaju.

Termin za realizaciju aktivnosti u Valjevu je utorak, 17.05.2022. godine.

13:00-15:30 h – učenicima će biti na raspolaganju simulatori čeonog sudara vozila “Kosa ravan“ i prevrtanja vozila “Ražanj“. Aktivnosti na simulatorima će se realizovati na platou ispred Centra za kulturu.

14:00-15:00 h – tribina za maturante, zajedno sa licima koja su žrtve saobraćajnih nezgoda kao i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova će se održati u holu Centra za kulturu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X