април 19, 2024
Valjevo

Andrić šampion Srbije

Podelite post:

Proteklog vikenda u Kragujevcu održano je Prvenstvo Srbije za kadete u rvanju slobodnim stilom na kome je ekipa valjevske „Mladosti“ ostvarila izuzetne rezultate.

Andrić Bojan nakon prošlogodišnjeg peha sa korona virusom u vreme prvenstva države konačno stiže do pozicije koja mu pripada. Ostvarivši 4 pobede stiže do trona u kategoriji do 80 kilograma. Nakon tri pobede u finalu se sastao sa izuzetno fizički pripremljenim Brankom Mijuškovićem iz subotičkog „Spartaka“. Andrić je finale započeo aktivnijim pristupom i to je rezultiralo vodjstvom od 2:0, medjutim nakon sporne situacije i možda zabranjenim potezom Mijušković smanjuje na 2:1. Andrić je ostao pribran i još jednim efikasnim zahvatom povećava na 4:1 i kontroliše meč do kraja.

Pavle Jovanović i Kojić Uroš iako mladji uzrastom, stižu do srebra odnosno bronze uz odlične mečeve i veliku borbenost.

Lepe vesti tog dana upotpunio je i poziv nacionalnog selektora Milorada Dokmanca koji je Kojić Uroša nakon osvojenog Kupa Srbije svrstao u reprezentaciju U15. Nacionalni dres Kojić će nositi na Prvenstvu Evrope koje se održava u Zagrebu.

„Sada sve ono što smo najavljivali da vremenom dolazi postaje sve realnije i dostižnije. Andrić je pokazao šta znači vredan i uporan rad. Hladne glave nastavljamo dalje i pripremamo se za velike rezultate. Velika je čast svih nas što će naš grad imati predstavnika na Prvenstvu Evrope, Kojić je to svakako zaslužio pa ajde neka ponovi rezultat iz Zagreba kada je nastupao prethidni put na medjunarodnom turniru Herkul Open (zlato).“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X