март 29, 2024
Valjevo

Pre kraja godine ćete imati povećanja plata! Vučić uručuje ugovore najboljim diplomcima medicine!

Podelite post:

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija uručenja ugovora organizovana je u Palati Srbija.

Obraćanje predsednika Vučiča

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde s vama i pomalo mi zapara uši kada se zahvaljujete ministru i meni. To govori o vašem lepom vaspitanju. Ali lepo je da se zahvalite Republici Srbiji. Lepo je kada država nešto učini za vas.

– Lepo je, jer se razvija osećaj odgovornosti na najfiniji način kod vas. Do sada ste bili najbolji na svojim fakultetima i školama, pokazali ste da se razlikujete i da se posvećeni. Moja molba za vas je, da ovo što je država učinila, danas imamo više novca, uredili smo javne finansije, i pre kraja godine imaćete povećanje plate – rekao je Vučić.

Kako kaže, za jedno pet ili šest godina, neće više biti nerenoviranih objekata.

– Kao što je Ciceron rekao: Zdravlje je najveće bogatstvo! Zdravstvo je jedan od 4 stuba države  i zdravstvo će imati sve veći značaj u budućnosti. Važno je da imamo što više mladih ljudi koji, želeći da menjaju sebe, menjaju i Srbiju i zdravstveni sistem. Ako radite posao koji volite, onda će svako da oseti kod vas strast, želju, borbu. Hvala vam na dosadašnjim rezultatima.

U zdravstvenom sistemu jos 100 mladih lekara i 250 sestara

U okviru programa Ministarstva zdravlja „Zapošljavanje najboljih diplomaca medicine“, danas će još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 250 medicinskih sestara dobiti zaposlenje u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Među 100 mladih lekara su diplomci sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.

Ranije ovog meseca, diplomci medicine sa najboljim prosekom, njih 100, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru izrazili su želje gde bi želeli da rade i nastave svoje usavršavanje.

Veliko interesovanje iskazali su za anesteziologiju, a takođe, veliki broj se opredelio za interventnu kardiologiju, kao i dečju hirurgiju.

Takođe, njima su ponuđene i specijalizacije iz deficitarnih grupa, a sve kako bi Srbija dobila mlade, obrazovane kadrove koji su potrebni zdravstvu.

Ukoliko na klinici za koju je mladi lekar izrazio želju da se zaposli, nema slobodnih radnih mesta, ponuđena im je ista oblast medicine za koju su se odlučili, ali u drugoj zdravstvenoj ustanovi.

Inače, od početka Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicine, koju je Ministarstvo pokrenulo 2018. godine, do danas je zaposleno 711 lekara sa prosečnom ocenom devet i 10, kao i 1.400 medicinskih sestara i tehničara sa odličnom uspehom.

Takođe, u martu je posao dobilo u 530 mladih lekara, sa prosekom 8,5 i višim.

Ukupno, od 2014. godine u zdravstvene ustanove širom Srbije zaposleno je ukupno 35.000 zdravstvenih radnika.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X