април 25, 2024
Valjevo

Od danas Kovid ambulanta radi do 22 časa, u nedelju Medicinsko selo na Stavama

Podelite post:

Prema nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije rad kovid ambulanti od danas je produžen do 22 časa, u skladu sa epidemiološkom situacijom. Kovid ambulanta Doma zdravlja Valjevo radiće od 7 do 22 sata svim danima u nedelji, do kada će trajati i testiranje, dok će laboratorija raditi do 20 časova.
Poslednjih dana u Domu zdravlja Valjevo pregleda se oko 300 pacijenata sa respiratornim infekcijama, a juče je bilo 96 sugrađana pozitivnih na koronavirus.

Medicinsko selo u nedelju na Stavama

Uz manifestaciju „Dani kupina“ na Stavama, Dom zdravlja Valjevo će u nedelju 31. jula organizovati „Medicinsko selo“. Pregledi meštana iz ovog i okolnih sela, kao i posetilaca manifestacije, biće obavljani u zgradi škole od 8 do 13 sati. Na raspolaganju će biti četiri specijalista opšte medicine, očni i specijalista za uho, grlo i nos, radiće se i ultrazvučni pregledi.
Patronažna služba će raditi kontrolu nivoa šećera u krvi. Služba kućne nege i lečenja obići će nepokretne i teško pokretne bolesnike, a dežuraće Služba hitne medicinske pomoći.
Kao i prilikom svih preventivnih pregleda na terenu moći će da se pregledaju ljudi bez overene zdravstvene knjižice.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X