март 28, 2024
Valjevo

Nastradala žena na pružnom prelazu kod Valjeva

Podelite post:

Foto: Arhiv

Na putnom prelazu između stanica Valjevo i Divci, na barskoj pruzi, jutros u sedam časova poginula je žena, na koju je naleteo putnički voz, dok je pokušavala da pređe prugu u trenutku kada su branici bili spušteni, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Iz železnice ističu da je ovaj putni prelaz obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom kao i da su svi uređaji u trenutku nesreće bili ispravni, što je, kako se navodi u saopštenju, potvrđeno i na video snimku sa nadzornih kamera na tom mestu.

Na mesto nesreće došli su pripadnici MUP-a i Hitna pomoć, uviđaj je u toku, a železnički saobraćaj na ovom delu barske pruge trenutno je u prekidu.

Iz Infrastrukture železnice ponovo apeluju da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena i na mestima gde to nije dozvoljeno, kao i da se poštuju svi znakovi upozorenja, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X