април 25, 2024
Valjevo

Dogovorena kupovina struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima i pomoć poljoprivredi

Podelite post:

Foto: Arhiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru zamolio predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, a predsednik Azerbejdžana je izašao u susret toj molbi i rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje po povoljnim uslovima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić i Alijev saglasili su se da su za 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbija i Azerbejdžan izgradili dobru saradnju, unapređenu do nivoa strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija snažno opredeljena za dalje jačanje odnosa sa Azerbejdžanom, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju.

U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje.

Predsednik Vučić pozvao je predsednika Alijeva da što pre poseti našu zemlju, kako bismo zajedničkim snagama, a u godini u kojoj obeležavamo važnu godišnjicu srpsko-azerbejdžanskih odnosa, dali zamah saradnji, posebno u oblastima poput energetike i poljoprivrede.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X