март 29, 2024
Valjevo

Vučić: Kandidat za predsednika Vlade Ana Brnabić

Podelite post:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je kandidat za predsednika buduće vlade Srbije Ana Brnabić.

„U skladu sa Ustavom, pošto sam saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista, njih 10, a bio je 51 učesnik konsultacija, doneo sam odluku o predlogu kandidata za predsednika vlade. Odluka je bila komplikovana i složena i unutar najveće stranke u zemlje, sa koalicionim partnerima. “,rekao je on i dodao da će sva tri kandidata za ovo mesto biti važni članovi vlade.

Vučić je preneo da, kada je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića prosto najveća politička stranka nije želela da se izjašnjava jer oboje imaju njenu podršku, postignut je dogovir.

„Predlažem Narodnoj skupštini Srbije Anu Brnabić kao kandidata za predsednika vlade. Ta odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku. Ana Brnabić neće biti četiri godine predsednik vlade. Njen mandat trajaće kraće, doćiće do promena u 2024.godini“, ukazao je on.

Vučić je istakao da je važno da ostane premijerka da bismo mogli da nastavimo i užurbano radimo na rešavanju problema za jesen i zimu.

„Veoma je važno da u tom periodu imamo nekog ko je iskusan“, dodao je on.

Vučić je kazao da će Vučević biti značajan činilac nove vlade i potpredsednik.

Što se tiče Ivice Dačića, kazao je, da će imati značajnu i još značajniju ulogu i funkciju u državnom aparatu Srbije, što, dodaje, pokazuje koje poverenje ima sve tri ličnosti.

Dačić će, naglasio je, sem važnog ministarskog mesta i zamenika predsednika vlade imati funkciju koordinatora službi bezbednosti.

Rekao je i da u Sinišu Malog ima ogromno poverenje i da će on biti jedan od potpredsednika vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X