април 24, 2024
Valjevo

Održan „Jesenji Sajam zapošljavanja“

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Danas na Gradskom trgu u Valjevu  u organizaciji Gradske uprave Valjevo i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Valjevo. održan  je „Jesenji Sajam zapošljavanja“ .

Sajam zapošljavanja bio je tematskog karaktera „U susret novim investicijama“, a posao su na današnjem sajmu ponudili najveći poslodavci u našem gradu i to nemačke kompanije „Hansgrohe“ SE i “Bizerba”, „Gorenje“, ”Valy”, “Urban Tehnich”, “Turna Plastik”, koje su nezaposlenim licima ponudili više od 500 slobodnih radnih mesta

Sajam je otvorio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i poručio da je ovo odlična prilika za sva nezaposlena lica i naglasio da se u Valjevu grade tri nove fabrike, koje će našim sugrađanima ponuditi 2300 novih radnih mesta.

„Veliko nam je zadovoljstvo da danas organizujemo Sajam zapošljavanja na otvorenom. Ovo je zaista dobra prilika za sva nezaposlena lica, da dođu i informišu se o potencijalnim radnim mestima, ali i sve one koji su zaposleni da vide još neke poslovne mogućnosti. Svakako da nam je stalo da danas dođe što veći broj ljudi. Moram i ovog puta da istaknem da se u Valjevu trenutno grade tri fabrike, sa 2300 novih radnih mesta i zajedno radimo na tome da broj nezaposlenih u našem gradu bude na nivou statističke greške i da svako lice ima mogućnost da se zaposli“, poručio je gradonačelnik Lazar Gojković.

Prisutnima se obratio i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Valjevo Milan Đenadić.

„Drago nam je da učestvujemo i podržavamo sve manifestacije koje imaju za cilj zapošljavanje naših sugrađana. Takođe nam je drago što će u narednom periodu biti otvoren veliki broj novih radnih mesta. S tim u vezi ćemo biti naravno aktivni učesnici na polju zapošljavanja. Želim kompanijama uspeh u traženju radnika, a tražiocima zaposlenja uspeh u zapošljavanju. Hvala vam i srećno“, rekao je Đenadić.

Od obrazovnih profila najtraženija su bila zanimanja iz oblasti saobraćaja, mašinstva, elektro struke, prerade plastike, građevinarstva, ekonomije i administracije.
Sve informacije o aktuelnim programima zapošljavanja poslodavci i nezaposleni su mogli da dobiju na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje, a nezaposlenima je pružena i pomoć u pisanju radne Biografije (CV).

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X