март 28, 2024
Valjevo

Jubilarna 40. Izložba priplodnih goveda simentalske rase u Lajkovcu

Podelite post:

Jubilarna 40. Regionalna izložba goveda simentalske rase održaće se u Lajkovcu u utorak 27. septembra. U katalog je upisano 109 najboljih grla 26 kolubarskih stočara sa područja opština Lajkovac, Mionica, Ub i Valjevo.

Ocenjivanje grla počinje u 10.30 časova, svečano otvaranje izložbe planirano je za 12.30 časova, nakon čega će od 13 časova uslediti proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Komisija za ocenjivanje grla je u eminentnom sastavu: dr Vlada Pantelić – Institut za stočarstvo Zemun Polje Beograd, dr Radivoje Đurđević – SVC “Velika Plana” i dr Radosav Vujić – Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Valjevo.

Na tradicionalnoj izložbi “simentalca” u Lajkovcu ocenjuju se grla u tri kategorije: junice, prvotelke i krave. Biće proglašena apsolutna šampionka izložbe, šampionke i pratilje u pojedinačnim kategorijama, najbolja kolekcija grla, najbolji stočar iz lajkovačke opštine itd, uz dodelu novčanih irobnih nagrada.

Generalni pokrovitelj 40. izložbe je Opština Lajkovac, a organizatori:
Opštinska uprava Lajkovac, Institut za stočarstvo Zemun Polje, Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“ Lajkovac, Centar za poljoprivredu Lajkovac i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Kolubarski simentalac” Valjevo.

PR agencija „Pristup“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X