март 28, 2024
Valjevo

Tokom septembra preko 15.000 saobraćajnih prekršaja u zonama škola

Podelite post:

Foto: Arhiv

Povodom početka nove školske godine, policijski službenici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova su, u okviru akcije „Škola“ na teritoriji Republike Srbije, za četiri nedelje otkrili čak 15.103 saobraćajna prekršaja u zonama škola.

Zbog prekoračenja brzine u zoni škole sankcionisano je 5.913 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 192 vozača, od kojih je 36 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i šest vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored navedenih prekršaja, 1.948 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.082 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 45 vozača zbog prolaska na crveno svetlo semafora i 20 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Uz veliki broj aktivnosti u kontroli saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije održali su i 177 predavanja na temu bezbednog učešća dece u saobraćaju.

U toku septembra meseca, u zonama škola dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je petoro dece zadobilo lake telesne povrede.

Kako je bezbednost dece u saobraćaju prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova policijski službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu uložiti maksimalne napore kako bismo ispunili viziju nula poginule dece u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X