април 19, 2024
Valjevo

Velika posećenost 16 „Festivala duvan čvaraka“ u Valjevu

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Prvi dan „Festival duvan čvaraka“nakon dvogodišnje pauze  je ponovo je održan tradicionalni 16. Festival duvan čvaraka. I ove godine festival koji je svečano otvoren u podne pozdravnim govorom Ane Marković, direktorke turističke organizacije Valjeva.

„Festival duvan čvaraka“privukao je veliki broj posetilaca kako iz samog grada i okoline, tako i mnogobrojnih gradova Srbije.

Nakon pozdravnog govora i svečanog otvaranja, program su nastavili i članovi valjevskih kulturno-umetničkih društava. Istovremeno na kolubarskom keju 32 ekipe takmičile su se u pravljenju “šoder” čvaraka, takođe prodaju pečenja i drugih suvomesnatih proizvoda.

Po prvi put predstavilo se i pet turističkih organizacija (Lajkovac, Lazarevac, Mali zvornik, Krupanj i Kikinda) sa svojim ponudama za goste festivala.

Nakon završetka takmičarskog dela, tročlana komisija za najbolje “šoder” čvarke prvu nagradu dodelila je ekipi Gastro fest iz Brankovine. A vicešampionskom titulom okitila se ekipa mesare Biftek iz Valjeva.

Na ovogodišnjem festivalu Duvan čvaraka primetno su povećane cene proizvoda, “šoder” čvarci prodavali su se po ceni od 1500-1.600 dinara, duvan čvarci (nije ih bilo previše danas) po ceni od 1.600-1.800 dinara. Cena prasećeg pečenja se kretala od 1.500-1.800, a jagnjećeg od 2.000-2.400 dinara.

Program je nastavljen u večernjim satima koncertom Harisa Džinovića, gde se okupio veliki broj građana. Danas se očekuje još više posetilaca iz cele Srbije a iz inostranstva, drugog dana na programu je takmičenje u pravljenju duvan čvaraka.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X