април 23, 2024
Valjevo

Teška nesreća kod Valjeva: Mini bus upao u provaliju, jedna osoba poginula, 16 povređeno

Podelite post:

Foto: MUP

Do saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila kod brane Rovni, došlo je, tako što je vozač minibusa izašao iz vozila kako bi radnika obezbeđenja kod brane pitao za prolaz preko Brane Stubo-Rovni.

Sumnja se da je ručna kočnica bila podignuta, ali da je potom popustila pa je došlo do nesreće.

Minibus je probio zaštitnu ogradu i survao se niz padinu dugu oko 50 metara, u kojoj je stradala jedna, a povređeno 16 osoba došlo je kada je vozač mini-busa napustio vozilo da pita radnika obezbeđenja za prolaz saobraćajnicom preko brane Stubo-Ravni, a vozilo sa putnicima iznenada krenulo nizbrdo i prevrnulo se.

Prema našim saznanjima i najnovijim informacijama, u autobusu je bilo 17 putnika, jedna žena je poginula, a 16 je povređeno. Tri putnika su u kritičnom stanju.

Kako saznajemo, prema navodima svedoka nesreće i vozača, na vozilu bila aktivirana parkirna kočnica i ako se sumnja da nije.

Foto/Mup

Prema našim saznanjima vozač mini-busa nije bio pod dejstvom alkohola, a biće mu određeno zadržavanje do 48 sati.

Tužilac je kvalifikovao slučaj kao teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U autobusu su u najvećem broju bili penzioneri iz Osečine, koji su krenuli na jednodnevni izlet.

Foto/Mup

Brzom intervencijom policije, službe Hitne pomoći i vatrogasaca povređeni su evakuisani i prebačeni u Opštu bolnicu Valjevo.

Prema prvim saznanjima povređeni su u stabilnom stanju, mada su zadobili povrede kao što su prelomi, distorzije, nagnječenja i rasekotine.

Kako nezvanično saznaje „Valjevonadlanu.rs“, putnici su mahom penzioneri, većina iz Osečine.

Bili su u obilasku valjevskih manastira, do nesreće je došlo pri povratku iz manastira Pustinja, a pre odlaska u manastir Lelić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X