март 28, 2024
Valjevo

(UŽIVO) Poslanici u skupštini raspravljaju o izmenama Zakona o ministarstvima

Podelite post:

Foto: Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas pre podne raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima. Ispred predlagača, šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov smatra da će formirana ministarstva na najbolji mogući način odgovoriti na izazove koji su stoje pred državom. Najveće zamerke poslanika opozicije odnose su se na veliki broj resora i njihovu, kako smatraju, nelogičnu reorganizaciju.

Izmenama i dopunama zakona koje je usvojio parlamentarni Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, predviđa se delimična reorganizacija postojeće strukture ministarstava i predlaže se formiranje četiri nova ministarstva.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je, obrazlažući Predlog zakona o ministarstvima, da je donošenje tog akta prvi korak i preduslov za formiranje Vlade Srbije koje se, kaže, očekuje naredne sedmice.

Rekao je da će buduća vlada, ukoliko dobije podršku većine poslanika, raditi u vanrednim okolnostima.

– Neke oblasti moraju da budu izdvojene i da im se posveti posebna pažnja, a neke druge moraju biti reorganizovane – naveo je Jovanov.

Kada je reč o strukturi nove Vlade Srbije, Jovanov kaže da nju diktiraju okolnosti, ocenjujući da će formirana ministarstva će na najbolji mogući način odgovoriti na izazove koji su stoje pred državom.

Poslanici iz redova opozicije najveće zamerku su imali na broj resora i njihovu, kako smatraju, nelogičnu reorganizaciju. Žale se i da su imali manje od 24 časa da se pripreme za raspravu.

Šef poslaničke grupe „Zeleno-levi klub, Ne davimo beograd, Moramo“ Radomir Lazović tvrdri da će Srbija imati najglomazniju vlada u Evropi, imajući u vidu zemlje slične veličine.

Poslanici su juče raspravljali o tom predlogu zakona u načelu 10 sati bez pauze, a svoja mišljenja o njemu su izneli šefovi svih poslaničkih grupa, tako da će se danas obratiti ostali poslanici koji su se prijavili za reč.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X