април 19, 2024
Valjevo

MENJA SE ZAKON, SILOVATELJIMA PETOSTRUKO VEĆA KAZNA! Vučić podneo inicijativu: Tretiraće se kao NAJTEŽA KRIVIČNA DELA!

Podelite post:

Foto: TVPrva/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u Prvoj temi na TV Prva gde govori o najvažnijim pitanjima za državu i narod.

O intervjuu sa silovateljem Igorom Miloševićem i inicijativi za promenu zakona

– Interesantni su mi ti protesti iz mnogo uglova.

Gadim se ljudi koji se iživljavaju na deci i na ženama. Pošto sam predsednik, moram da vodim računa kako se izražavam. Interesantno mi je da nema protesta kada se citiraju Belivuk, Miljković i ostali koji su počinili monstruozna krivična dela.

Da ne kažem da su radili intervju sa pedofilom i silovateljem, homoseksualcem osuđenim. Njega su pustili u novine, a danas kažu da on nije učio decu o silovanju već je pričao o kulturi. Kažu da je cenjen u društvu, neka ga nose kući, sličan se sličnom raduje.

Zvanično podneo sam Vladi RS i predsednici akt za izmenu krivičnog zakonika koje se tiču povećanju kazni za silovanje, objljubu nad detetom, nasiljem u porodici i nemoćnim. Do sada je bilo kazna od pet godina za silovanje, sada može i 25 pa čak i doživotna.

Ako je učinjeno prema maloletnom licu, od 20 pa do doživotne. Isti slučaj i sa nemoćnim licem i detetom. Upetostručio sam minimalnu kaznu, a za najteža dela sam uporedio sa najtežim delima i ubistvima. Za nasilje u porodici do sad bilo od tri meseca do tri godine, sada je predlog od šest meseci do pet godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X