април 25, 2024
Valjevo

Predlog za određivanje privremene mere protiv JKP“Toplana“ Valjevo”čeka odluku Osnovnog suda

Podelite post:

Dana 19. 10. 2022. godine godine jedan od članova udruženja Valjevski pokret otpora podneo je Osnovnom sudu u Valjevu predlog za određivanje privremene mere protiv JKP “Toplana“ Valjevo, radi uključenja grejanja u njegovom stanu .

Kako se iz priloženog predloga Sudu može videti , podnosilac predloga navodi da je u njegovom stanu u periodu od 15 . oktobra zabeležena jutarnja i večerenja temperatura od 8C , u njatoplijem delu dana temperatura potvrdjena merenjem iznosila je 20 stepeni usled čega je podnosilac predloga morao svoju stambenu jedinicu dodatno da zagreva koristeći električnu energiju što je prouzrokovalo dodatne troškove podnosioca.

Podnosilac u predlogu takodje navodi da preporuka Vlade Srbije o odlaganju početka grejne sezone  nije po zakonu obavezujući akt niti njome mogu biti menjana dokumenta za koja je nadležna Skupština grada.

„Cilj podnošenja predloga za određivanje privremene mere je da njegovim usvajanjem svi naši sugrađani, koji su korisnici usluga JKP “Toplana“ Valjevo, dobiju toplotnu energiju jer je sasvim jasno da se uključenje iste ne može izvršiti samo za jedan stan ili jednu zgradu. Očekujući odluku nadležnog suda u ovoj pravnoj stvari nama ostaje da u narednim danima vidimo da li će nadležni organi u ovom gradu ponovo ignorisati zakon, sudske odluke i interes građana Valjeva kao što su to činili mnogo puta do sada.

Valjevski pokret otpora će blagovremeno obaveštavati naše sugrađane o svim daljim dešavanjima u vezi podnetog predloga za određivanje privremene mere“, navodi se u Saopštenju  koje je povodom ovog slučaja izdao Valjevski pokret otpora.

Valjevski pokret otpora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X