април 20, 2024
Valjevo

Uroš Matić: Popraviti utisak do kraja jeseni

Podelite post:

Foto: Andrej Ranković

Iako se činilo da bi posle 29. minuta i crvenog kartona za golmana Smedereva Lazara Kaličanina ekipa Budućnost Krušika mogla do iznenađenja protiv lidera na tabeli srpskoligaškog “Zapada” protivnik je u narednih sat vremena pokazao zbog čega se nalazi na vrhu tabele. I pored igrača manje na terenu Zličić i Jovanović su na startu drugog dela doneli nova tri boda timu koji će zajedno sa Borcem voditi borbu za plasman u Prvu ligu Srbije.

Sa druge strane na Valjevci, koji se trenutno nalaze na deobi šeste pozicije sa 15 osvojenih bodova nakon 11 odigranih kola, tražiće bodove protiv, bar na papiru, slabijih rivala. Iako se očekivalo više u ofanzivnom delu i u Smederevu težak zadatak imao je čuvar mreže Valjevaca Uroš Matić, koji je prethodnog leta napustio klub.

– Otvorila se mogućnost da nakon tog momenta u prvom poluvremenu dođemo do pozitivnog rezultata. Trebalo je da nas protivnički crveni karton dodatno motiviše, međutim previše smo respektovali protivnika zbog njihovih rezultata od starta sezone. Sada pričati da li je kod prvog gola bio prekršaj i ostale detalje vezane za jedanesterac nije potrebno, posle utakmice smo u svlačionici zaključili da nismo dali maksimum da u nastavku dođemo do bar jednog boda – počeo je priču čuvar mreže Valjevaca.

Kod drugog pogotka Matić je zbog duela sa Smederevcem i prigovora zaradio žuti karton, a tri dana kasnije ipak staloženije komentariše odluke Kragujevčanina Srđana Dimitrijevića.
– Ja sam odmah znao da nije jedanesterac, jer sam pre kontakta sa protivničkim igračem startovao na loptu. Nakon toga usledio je sudar gde je on praktično faulirao mene, međutim sve se zaista brzo desilo i mislim da sudija nije dobro procenio situaciju. Bio sam u momentu izuzetno ljut što naravno ne umanjuje zasluženu pobedu Smedereva, a mišljenja sam da ni mlađi kolega na drugoj strani nije zaslužio crveni karton jer se nakon istrčavanja štoper našao iza njega – iskren je Matić.

foto: Andrej Ranković

Za nešto manje od mesec dana u valjevskom srpskoligašu će podvući crtu o polusezoni od koje se znatno više očekivalo. Nakon povratka u ovaj rang pominjao se napad i na Prvu ligu Srbije, ali su promenljivi rezultati od starta sezone, rokade na klupi i odlasci pojedinih igrača u toku prvenstva itekako uticali na celokupnu sliku ove jeseni.

– Mišljenja sam da je rukovodstvo kluba angažovalo prava pojačanja za postavljene ambicije, počev od mene na golu do Rajevca kao najisturenijeg napadača. Ipak, pet do šest pojedinaca uključujući i nas nije pokazalo to što se očekivalo, što je uzrokovalo ovakve rezultate. Zaista ne bih ulazio u to šta su razlozi, jednostavno na početku nismo uspeli da pronađemo zajednički jezik za trenerom Željkom Kovačevićem što se odrazilo i na igre. Trenutno, ekipa znatno bolje izgleda sa trenerom Tupajićem koji je doneo novu energiju, ali mislim da ni on nije uspeo da izvuče maksimum iz ove ekipe. Videćemo šta nas očekuje ove zime, ukoliko ostanemo na okupu verujem da bi u prolećnom delu rezultati mogli biti znatno bolji – kaže čuvar mreže kokoji je u mlađim selekcijama nosio dres OFK Beograda.

Pored Srbije golman visok 182 centimetara imao je priliku da se okuša i u ligama fudbalske sile kakva je Španija. Pet godina proveo je u državi u kojoj je, po mnogima, fudbal daleko ispred svih ostalih sportova što potvrđuju i njegove reči.

– U našoj zemlji sam jako mlad upisao minute u višim rangovima, nakon čega sam otišao u Španiju. Već u 21. godini odlično sam počeo u četvrtoj ligi, a nakon toga dobio i poziv dobro poznatog drugoligaša Real Saragose. Ipak, nisu se sve kockice poklopile, za golmana je značajno da ima malo i sreće i dobije šansu u pravom momentu, a želeo sam da i završim karijeru u ovoj državi. Po povratku napravio sam malu pauzu i na poziv Nikole Čočovića stigao u Valjevo, postojale su ambicije da krenemo ka višem rangu i ponovo uživam u fudbalu, pa videćemo kako će to dalje izgledati. Zaista sam motivisan da se na pravi način pokažem i lokalnim ljubiteljima fudbala.

Čuvar mreže rođen 1995. godine pohvalno je govorio o kvalitetu ekipa na srpskoligaškom “Zapadu” koji je i pored toga što, kako kaže nema previše iskustva, znatno kvalitetniji u odnosu na beogradsku grupu istog ranga. Takođe, pamti i znatno zahtevniju Prvu ligu Srbije u periodu kada je čuvao mrežu lazarevačke Kolubare, a nada se i dobrom učinku saigrača do 19. novembra i završetka jesenjeg dela sezone.

– Osim gostovanja u Požegi smatram da na ostalim susretima možemo do pobede, što naravno ne znači da će sve proteći prema očekivanjima. Predstojeći meč protiv Sloge iz Bajine Bašte je možda i najvažniji ove jeseni jer bi nas eventualni trijumf ostavio u gornjoj polovini tabele, dok bi svaki drugi ishod mogao doneti i potencijalne probleme u nastavku sezone. Nadam se dobrom rezultatu i žejla je naravno da na najbolji način bar završimo ovaj deo sezone – završio je Matić.

Susret protiv ekipe iz Bajine Bašte koju sa klupe predvodi Đorđe Lazić na programu je u subotu u 13 časova i 30 minuta. Do kraja jesenjeg dela na stadion “Park Pećina” stiže i Takovo iz Gornjeg Milanovca, dok se pored Požege putuje i u Mihajlovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X