март 28, 2024
Valjevo

Climathon Valjevo 2022

Podelite post:

U subotu, 29. oktobra 2022. godine, od 14 sati, organizacija iRevolucija priređuje treći Climathon Valjevo, u Art holu u Centru za kulturu Valjevo. Primarna ideja je ostvarivanje zajedničkog zaključka svih učesnika, uključenih u proces usvajanja odluka bitnih za poboljšanje kvaliteta vazduha u Valjevu, valjevskom kraju i šire.

Uz Gradonačelnika Valjeva, Lazara Gojkovića, potvrđeno je učešće Antoana Avinjona, programskog menadžera EU delegacije, Dejana Lekića iz xEcoa, Milenka Jovanovića iz NEA, eminentnih stručnjaka iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo, kao i predstavnika partnerskih organizacija: BOŠ, CRTA, TIM42, Tvrđava i aktiviste iz Paraćina. Moderatorka događaja: Svetlana Radosavljević, savetnica za javne politike – Trag Fondacija.

AGENDA – subota, 29.10.2022.

14 časova – Projekcija dokumentarnog filma „IMA NEKO KO NE ĆUTI“ u Bioskopu 85, o aerozagađenju u Valjevu, u trajanju od 70 minuta; produkcija iRevolucija.

Trejler dokumentarnog filma o aerozagađenju IMA NEKO KO NE ĆUTI je dostupan na linku https://youtu.be/nLAdz8gtLKA

15 sati i 15 minuta – Prezentacija Analize programa kontrole kvaliteta vazduha 2022-2023 /iRevolucija – Vladimir Radosavljević/

15 sati i 45 minuta – Prezentacija istraživanja o najvećem pojedinačnom zagađivaču u Valjevu /Građani Imaju Moć – aktivista Nemanja Jeremić, advokat/

16 sati i 15 minuta – Prezentacija istraživanja mladih – “Naše rešenje za aerozagađenje” /podmladak iRevolucije, učenici Medicinske škole „Dr Miša Pantić“ iz Valjeva/

Pozivajući građane da prisustvuju premijernom prikazivanju dokumentarnog filma i proprate prezentacije, organizatori “Climathon”-a napominju:

“U 2020. godini nije bilo događaja, ali je naš Climathon rođen. I u takvom ambijentu uspeli smo da dobijemo pažnju preko 600 posetilaca uživo u on-line režimu, dok ih je preko 400 naknadno pristupilo našem događaju“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X