април 19, 2024
Valjevo

Održan 8. festival plesa “Igraj, igraj”

Podelite post:

Osmi festival plesa „Igraj, igraj“, održan je u subotu, 5. novembra u Centru za kulturu Valjevo.

Festival plesa je i ove godine za svoju vernu publiku i sve nove gledaoce pripremio program koji predstavlja najbolji izbor koreografija savremenog plesa. Na Velikoj sceni Centra za kulturu, predstavljeno je 30 koreografija u izvođenju 350 plesača. Osim novih, u nastup su uvrštene i koreografije koje su osvajale mnoga priznanja na plesnim takmičenjima u Srbiji, ali i van granica naše zemlje.

Publika je imala priliku da uživa u scenskim i modernim plesovima nekoliko škola plesa: VIVA DANCE ACADEMY i Plesni klub Heart Dance Team iz Novog Sada, Škola baleta DANCE PLUS iz Beograda, Plesnog kluba Balerina iz Pančeva, Baletski studio IN iz Lajkovca, Baletski studio Srna iz Lazarevca i Studio M sa balerinama iz Koceljeve i Valjeva.

Festival ples „Igraj, igraj“ je revijalnog karaktera, gde su nastupile male i velike grupe i formacije. Izvedene su koreografije koje su postizale značajne uspehe na svetskim i evropskim takmičenjima.

“Pružamo priliku svima da dođu, učestvuju ili samo vide šta ples predstavlja i nudi deci i mladima, koliko oplemenjuje telo i duh i kako ih uči da vredan rad i trud rađaju nešto lepo, rađaju umetnost, nešto na šta možemo da budemo ponosni”, kažu iz organizacije festivala.

Tradicionalno, svi učesnici festivala imali su priliku da posete Narodni muzej Valjevo, Modernu galeriju, Tešnjar i mnoga druga znamenita mesta i uvere se da kultura ima veoma značajnu ulogu u životu grada.

Organizator festivala je Studio M iz Valjeva, pokrovitelj Grad Valjevo.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X